In opdracht van Willemijn Staal van TEBBE & STAAL maakten we diverse schetsen en tekenden we een hoofdillustratie voor "Wetenschap werkt! NWO-Strategie 2023-2026". 
Op 6 juli is overhandigde prof. dr. Marcel Levi, voorzitter van het NWO de ingelijste illustratie aan minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf. Als symbool voor de strategie die digitaal gepubliceerd is.
Het scheppen van een veilige basis en gezonde onderzoekscultuur waarin talent vrij ruimte krijgt en kennis en kunde bloeit. Het gevoel van ontdekken, verkennen, op avontuur willen gaan waren voor mij als input overheersend. 'Als mens zo vrij als een vogel kunnen vliegen', was het beeld dat bij mij synoniem stond voor de strategie en hierom mijn keuze  voor de illustraties. Leonardo Da Vinci's vliegmachine en de vleugels van Icarus,  kregen en plek in de tekening waarin 4 onderzoekers over de aarde vliegen.

pen en twee kleuren aquarel om een klassiek gevoel te geven en sec te wijzen op de 4 bouwstenen en de waarde van thematisch en door nieuwsgierigheid gedreven, ongebonden onderzoek.

Omslag 'Wetenschap Werkt!' NWO-Strategie 2023-2026 – diapositief op de huisstijl pantone blauw.

Houten lijst met duo passe-partout en museumglas

In de windroos N W O en 2030: doelen die het NWO in de toekomst voor ogen heeft.

Back to Top